Training & Coaching

CUT 

staat voor Catch, Unravel, Turn.

 Met de 3 stappen van de CUT-methode leer je langs obstakels bewegen, net als het water langs het rotsblok in een rivier.

 

WAAROM?

Waarom zou je niet? Je zit barstensvol ervaring en intuïtie. Die helpen jou, want als je één keer je tengels hebt gebrand aan open vuur, let je de tweede keer wel op en als iets echt niet goed voelt wéét je dat het meestal ook echt niet goed ís. Maar je zit óók tot de nok toe vol met overtuigingen en aannames. En die houden je tegen in doen wat je te doen hebt, waar je blij van wordt, wat goed voor je is. Omdat ze bullshit in je oor fluisteren. Als je pech hebt ga je die onzin nog geloven ook. Dus moet je zorgen dat je ze doorhebt. Dat je de rotsen op jouw pad ziet liggen. Zodat je daar omheen kunt bewegen. Dát leer je in de CUT-methode.

 

HOE?

In een training in kleine groep of in een 1-op-1 sessie leg ik je die 3 stappen uit. Met wat achtergrondinformatie en voorbeelden. Vooral pas je de 3 stappen direct toe op een blokkade die jij ervaart in wat dan ook.  

- Voor de groepstraining (2,5 uur) gebruik ik een vast format als basis: ik leg de filosofie van de CUT-methode uit, wat er nodig is om jezelf te rocken en ga met jullie aan de bak. Wat en hoe we de filosofie gaan uitwerken pas ik aan along the way, want is afhankelijk van wie jullie zijn, wat jullie al weten, enzovoorts. Je kunt een groepje aanmelden (minimaal 4 personen) of alleen jezelf. In het eerste geval plannen we samen een datum, in het tweede geval neem ik contact met je op zodra ik voldoende aanmeldingen heb om een training te organiseren. De kosten zijn afhankelijk van o.a. de locatie en bespreken we van tevoren. Reken op ongeveer €100 per persoon.

- Voor een 1-op-1 training kan ik verschillende werkvormen inzetten, afhankelijk van wat bij jou past. Denk aan creatieve coaching, een cognitieve aanpak en alles wat daartussen zit, aanhangt of bij kan. Van belang is dat jij de CUT-methode gaat snappen én leert toepassen. De kosten voor een sessie van plm 2 uur zijn €200.

- Denk je dat je mijn ondersteuning langer nodig hebt? Koop dan een pakket in: 7 sessies (inclusief basistraining in de CUT-methode) voor € 1250. Te gebruiken binnen een half jaar tijd en mogelijkheid om tussendoor in te tappen als je even vastloopt. 

 

WAT?

- Catchen dat iets je raakt
De eerste stap is bewustwording (consciousness). Dit houdt in dat je je bewust wordt van waar je door getriggerd wordt. Wat gebeurt er? Waar reageer je op? Dit bewustzijn is essentieel omdat het de basis vormt voor verandering. 
- Unravelen wat dat met je doet
De tweede stap is begrip (understanding). We graven samen even door om uit te vinden wat eronder zit dat je geraakt wordt. Meestal is het namelijk helemaal niet wat er op dat moment werkelijk plaatsvindt, maar zit er iets een laagje dieper waar je op reageert. Dit begrip stelt je in staat om los te komen van de diepere trigger.
- Turnen naar waar je verder kunt
De derde en laatste stap is transformatie. Hier draait het om het jezelf bijsturen naar waar je verder kunt, zodat je door kunt met waar je mee bezig was. We werken samen aan een manier om langs obstakels te navigeren en in staat te gaan zijn om te leven in lijn met wie je echt bent.


Klinkt dit simpel? Dat is het ook. Soms is leven namelijk helemaal geen rocket science. 

 


Detox
the
bullshit!

Say CUT!